WIE

Een Chileens-Belgische spring-in-‘t-veld met een passie voor de Zuid-Amerikaanse en in het bijzonder de Chileense keuken, zo kan je mij het beste omschrijven. Als klein meisje stond ik al in de potten te roeren, samen met mijn mama en mijn oma. Zij brachten me de liefde bij voor de keuken van mijn geboorteland en voor alles wat dagvers en op traditionele manier is klaargemaakt. Logisch dat ik iets studeerde waarin eten centraal staat. Zo ging ik aan de slag als Voedingstechnoloog, eerst in Chili en nadien in België. Een fijne maar drukke job waardoor ik steeds vaker geen tijd meer vond om zelf te koken, nieuwe recepten uit te werken en opleidingen te volgen.

Mijn keuken

In juli 2015 volgde ik mijn hart en richtte Palatito op, een cateringbedrijf, gespecialiseerd in Zuid-Amerikaanse dagverse en traditionele hartige en zoete gerechten voor prive- en bedrijfsfeesten. Zonder smaak-, kleur- en bewaarmiddelen. Klaargemaakt in mijn eigen atelier. Daarnaast ben ik de zaakvoerder en eigenares van Sister Bean BVBA www.sisterbean.be en run ik mijn bakatelier voor professionele klanten onder de naam van Patty's Kitchen BVBA www.pattyskitchen.be (website under construction)

 

Voor fijnproevers

Voor wie zich afvraagt waar de naam Palatito vandaan komt: het stamt af van het Spaanse ‘paladar’ wat gehemelte betekent. Door ‘ito’ toe te voegen krijg je Palatito wat letterlijk ‘klein verhemelte’ of vrijer verwoord ‘fijnproever’ betekent. Helemaal wat Palatito brengt: gerechten voor fijnproevers zoals jullie.

 

Liefs,

Patty