Hoe eet je een empanada?

Een empanada is en gevulde deeg, meestal hartig. Empanadas kunnen gevuld worden met vlees, kaas, groenten... eigenlijk de mogelijkheden zijn even groot als je creativiteit. Zoete empanadas zijn ook heel lekker... ik heb al een aantal ideeën voor zoete empanadas maar dat zal ik later vertellen.

Nu zou ik graag jullie vertellen hoe je een empanada moet eten.

- Een empanada warm je best op in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 10 minuten.

- Neem een warme empanada met een servet en neem de eerste hap. In de opening kan je saus doen met een klein lepeltje. De saus moet wel passen met de smaak van de empanada; bijvoorbeeld de Chileense empanada wordt gegeten met pebre (pikante saus uit Chili). Hier het recept van een lekkere Chileense pebre:

Recept Pebre (Pikante saus voor empanadas):

Ingrediënten

- 1 zoete ui

- 2 tomaten

- gedroogde of verse Chili

- koriander

- teentje look

- olie

- zout

- zwarte peper

- cayenne peper

- Citroensap van 2 citroenen

Bereiding:

- Snijd de zoete ui in brunoise (klein blokjes)

- Neem 1 tomaat en mix samen met het teentje look tot een puree. Snij de andere tomaat in kleine blokjes.

- Snij de blaadjes van de koriander fijn

- Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met olie, zout, chili, zwarte peper, cayenne peper en citroensap.

Smakelijk!

Uitgelichte berichten
Binnenkort komen hier posts
Nog even geduld...
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square